UMP rungkai sejarah Islam di Pahang - Zamzurina, Ahmad (Utusan Melayu (M) Berhad, 2014)
Kuantan 8 April- Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya merungkai sejarah kedatangan Islam di negeri ini dalam kajiannya sempena Majlis Syarahan Profesor yang bertemakan Wadah Transformasi Jati Diri Umat Gemilang di Dewan Astaka UMP kampus Gambang di sini baru-baru ini.