Kejayaan universiti tak tertakluk autonomi - UMP, . (Utusan Melayu (M) Berhad, 2014)
Kuantan 21 Feb- Kecemerlangan sesebuah universiti tidak hanya tertumpu kepada pemilikan kuasa sendiri atau autonomi, sebaliknya ia boleh dilakukan melalui pelbagai program yang produktif, kreatif dan cekap.