Lynas bangun tiga sisa jadi poduk komersial - UMP, . (Utusan Melayu (M) Berhad, 2014)
KUANTAN 10 Feb- Lynas Malaysia Sdn. Bhd. (Lynas) berjaya membangunkan tiga bahan sisa kimia memproses nadir bumi itu iaitu Gypsum Sintetik (FGD), Gypsum Magnesium (NUF) dan Fosfogypsum Besi (WLP) menjadi produk komersial.