UA mampu tersenarai 100 universiti terbaik - Haika, Khazi (Berita Harian Sdn. Bhd, 2015)
Kementerian Pendidikan berada di landasan tepat bagi memastikan ada universiti awam (UA) dapat menjadi salah satu daripada 100 universiti terbaik di dunia, menjelang tahun 2020.