UMP anjur hari terbuka 9-10 Mac - UMP, . (Penerbit, Utusan Melayu (M) Berhad, 2015)
Kuantan 5 Mac - Universiti Malaysia Pahang (UMP) akan menganjurkan Hari Terbukanya bagi menyalurkan maklumat berkaitan pemilihan program bersesuaian terutama kepada lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Pelajaran Tinggi Malaysia (STPM) atau setaraf untuk mendapatkan peluang pengajian di universiti itu