UMP adakan kerjasama dengan NIU - UMP, . (Utusan Melayu (M) Berhad, 2011)
KUANTAN 8 Jun - Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Northern Illinois University (NIY) menandatangani memorandum persefahaman (MoU) baru-baru ini bagi menawarkan program teknologi kejuruteraan di kampus NIU De Kalb, Illinois, Amerika Syarikat.