Berkayak ke Pulau Kapas - UMP, . (Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 2011)
OMBAK yang mengganas di samping cuaca panas terik ketika perjalanan selama tiga jam dari Chendering ke Pulau Kapas di Terengganu tidak menghalang 33 Pegawai Kadet Pasukan Latihan Simpanan (PALAPES) Universiti Malaysia Pahang (UMP) menamatkan ekspedisi kayak dengan jayanya baru-baru ini.