UMP pertama - UMP, . (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2011)
KUANTAN: Universiti Malaysia Pahang (UMP) memperoleh tempat pertama dengan pencapaian lima bintang dalam penarafan bagi penghantaran data semester kedua sesi 2010/2011 melalui sistem peraturan penyelenggaraan data untuk sistem maklumat Kementerian Pengajian Tinggi berkaitan institusi pengajian tinggi awam (IPTA) MyMoheS, baru-baru ini.