Latihan jadi tentera - Ainal Marhaton, Abd Ghani (Berita Harian Sdn. Bhd., 2015)
Menjalani latihan ketenteraan yang keras, kasar dan penuh disiplin memang cukup menyeksakan. Hanya mereka yang mempunyai semangat tinggi, selain kekuatan mental dan fizikal sahaja mampu menamatkan latihan itu dengan sempurna.