UMP buka pusat akademik dan kerjaya Jerman - UMP, . (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd, 2010)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) membuka lembaran baru menerusi pembukaan Pusat Akademikdan Kerjaya Jerman (GACC) UMP bagi menyelaras semua aktiviti membabitkan pengajian program kejuruteraan Jerman di universiti ini.