Mahasiswi dominasi MPP UMP 2011/2012 - Rosniza, Mohd Taha (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2011)
PELAJAR perempuan mendominasi barisan kepemimpinan Majlis Perwakilan Pelajar (UMP) sesi 2011/2012 apabila 63 peratus atau 15 daripada 24 calon yang menang adalah mahasiswi pada proses pemilihan universiti itu kelmarin.