Bincang sebelum keluar zakat untuk pelarian Rohingya - UMP, . (Akhbar Cabaran Sdn Bhd, 2015)
Kuantan- Pihak atau badan korporat yang bercadang untuk memberikan zakat kepada pelarian Rohingya digalakkan berbincang terlebih dahulu dengan pihak pentadbir bagi proses pengagihannya.