Bidang penulisan penting untuk capai visi universiti - UMP, . (Penerbit, Utusan Melayu (M) Berhad, 2010)
KUANTAN 28 Dis. - Universiti Malysia Pahang (UMP) mahu menjalinkan kerjasama lebih erat dengan syarikat penerbitan akhbar Kumpulan Utusan bage membantu universiti tersebut mencapai visinya ke peringkat antarabangsa.