52 pelajar asing daftar di UMP - UMP, . (Penerbit, Utusan Melayu (M) Berhad., 2009)
KUANTAN 3 Julai-Universiti Malaysia Pahang(UMP) melakar sejarah tersendiri apabila menerima seramai 52 pelajar luar negara pertama untuk program ijazah sarjana muda bagi sesi pengajian 2009/2010.