Wajar warta sesat - Suraya, Roslan (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2015)
Tindakan mewartakan ajaran Raja Bomoh, Ibrahim Mat Zin sebagai ajaran sesat adalah wajar dan sepatutnya sudah lama kerana ia memberi kesan negatif kepada Islam, kata Pengarah Pusat Islam dan Pembangunan Insan Universiti Malaysia Pahang (UMP), Dr Mahyuddin Ismail.