Universiti mematangkan pelajar - UMP, . (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2009)
KUANTAN: Universiti gedung ilmu bagi pelajar menambah pengetahuan dan senagai seorang yang berilmu, mereka perlu mempersiapkan diri agar menjadi lebih matang dan tidak dibayangi sebarang unsur emosi, perkauman mahupun ideologi politik, kata Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP, Datuk Dr Daing Nasir Ibrahim