UMP jalin kerjasama dengan TM - Khairatul Ainal, Abdul Karim (The Utusan Group, 2011)
KUANTAN 15 Feb. - Seramai 8,000 pelajar termasuk kakitangan Universiti Malaysia Pahang (UMP) di sini menikmati kemudahan teknologi komunikasi maklumat (ICT) yang lebih efektif ekoran perlaksanaan projek menaik taraf rangkaian kampus berkenaan dengan penyambungan Metro-Ethernet (Metro.E) dan teknologi internet tanpa wayar (Wifi).