Jurnal UMP jadi rujukan dunia - Shalfarina, Shahriman (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2015)
Jurnal Automotif dan Kejuruteraan Mekanikal (IJAME) terbitan Penerbit Universiti Malaysia Pahang (UMP) muncul sebagai jurnal nombor satu di negara ini dalam bidang sains berdasarkan laporan badan pengukuran indeks jurnal Scopus baru-baru ini