Penuntut KMPh dapat pendedahan di UMP - Mohd Rafi, Mamat (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd, 2010)
KUANTAN: Seramai 500 penuntut tahun akhir Kolej Matrikulasi Pahang (KMPh) menyertai Program Perkongsian Pintar dengan Universiti Malaysia Pahang (UMP) sekaligus dapat memberi penerangan mengenai pengkhususan kerjaya berdasarkan kecenderungan minat masing-masing.