UMP lancar pelan strategik 2011-2015 - Yusri , Sahat (The Utusan Group, 2011)
KUANTAN 1 Feb. - Pendekatan tranformasi, migrasi sikap dan pengajaran strategik dalam Pelan Strategik Universiti Malaysia Pahang (UMP) 2011-2015 mampu menjadikan universiti itu sebagai sebuah pusat pengajian tinggi berkaitan teknologi, pilihan utama bertaraf dunia.