500 pelajar kolej matrikulasi lawat UMP - UMP, . (Kumpulan New Straits Times Press, 2010)
KUANTAN: Seramai 500 penuntut tahun akhir Kolej Matrikulasi Pahang (KMPh) menyertai program Perkongsian Pintar dengan Universiti Malaysia Pahang (UMP), sekaligus dapat memberi penerangan mengenai pengkhususan kerjaya berdasarkan kecenderungan minat masing-masing.