UMP pergiat usaha memperkasa hubungan alumni - UMP, . (Penerbit, Utusan Melayu (M) Berhad, 2010)
ALUMNI Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang kini mengisi keperluan tenaga profesional di pelbagai sektor, firma dan industri di negara ini mempunyai kewajipan yang perlu dilunaskan dalam menyumbang tenaga serta buah fikiran untuk membangunkan universiti.