UMP fail paten terbanyak - UMP, . (The Utusan Group, 2011)
KUANTAN 20 April - Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menjadi antara Institusi yang memfailkan paten terbanyak dengan jumlah 42 paten pada tahun lepas.