Usahasama Jaip, UMP Lupus al-Quran - N. Feisal, Norawi (Akhbar Cabaran Sdn Bhd, 2015)
Temerloh- Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) akan bekerjasama dengan Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi mendapatkan mesin melupuskan al-Quran lama yang rosak akibat bencana seoerti banjir.