Kampus UMP ubah wajah Kuala Pahang - UMP, . (The Utusan Group, 2011)
Tiada siapa menyangka Kuala Pahang yang sebelum ini dipenuhi timbunan bukit pasir, bertukar wajah apabila kampus Universiti Malaysia Pahang (UMP) beroperasi di kawasan itu sejak julai tahun lalu.