Tujuh pelajar UMP tubuh syarikat animasi, permainan video - Mimi Rabita, Abdul Wahit (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd, 2010)
Sekumpulan pelajar Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian (FSKPP) Universiti Malaysia Pahang (UMP) menubuhkan Media Lab Studio (MLE) dalam usahanya meneroka industri animasi dan permainan video komputer.