Askar Wataniah mampu pupuk semangat cinta negara - UMP, . (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2009)
KUANTAN: Penuntut institusi pengajian tinggi(IPT) perlu menyertai pasukan unit beruniform terutama Askar Wataniah untuk memupuk semangat cintakan negara, kata Pegawai Memerintah Batalion Pertama Rejimen 505 Askar Wataniah, Leftenan Kolonel Datuk Seri Tengku Kamarulzaman Sultan Abu Bakar.