Memperkasa kerjaya, pendidikan teknologi kejuruteraan - Badhrulhisham, Abdul Aziz (2014)
Menjadi sebuah negara maju dan berpendapatan tinggi adalah satu wawasan negara kita Malaysia. Kini dengan berbaki enam tahun lagi menjelang tahun 2020, pelbagai usaha dan inisiatif telah digerakkan untuk memastikan wawasan direalisasikan. Melihat kembali cabaran keenam dalam Wawasan 2020 menyatakan bahawa membentuk sebuah masyarakat yang bersifat sains serta progresif berdaya cipta dan berpandangan jauh ke hari muka, yakni sebuah masyarakat yang bukan saja dapat memanfaatkan teknologi kini, tetapi turut menjadi penyumbang terhadap pembentukan peradaban sains dan teknologi pada masa hadapan.