Ziarah di luar musim raya wajar jadi budaya - Noor Raha, Mohd Radzuan (2014)
Tautan silaturahim dan ukhuwah sesama umat amatlah ditekankan dalam ajaran agama islam. Umat Islam digalak sentiasa berusaha merapatkan silaturahim. Ziarah menziarahi untuk menunjukkan kasih sayang dan mengambil berat sesama umat.