Cabaran pendidik era globalisasi - Hasnah, Hussiin (2014)
Pernahkah kita terfikir bagaimana kita boleh menjadi diri kita sekarang sama ada kita seorang profesor, doktor, jurutera, pegawai kerajaan, pekerja sektor swasta, jururawat, polis, tentera, pengurus dan sebagainya. Siapa yang mendidik kita sehingga kita mampu berdikari dan mempunyai kerjaya dalam kelas kita yang tersendiri. Jawapannya tidak lain dan tidak bukan ia adalah hasil didikan guru atau pendidik.