Pelbagai elemen jadikan negara model keharmonian bangsa - Hasnah, Hussiin (2013)
Malaysia kini adalah negara membangun paling maju berbanding negara membangun lain. Malaysia juga dikenali dunia kerana kestabilan dan kemakmuran politik, ekonomi dan sosial.