Transformasi pengajian tinggi ubah landskap pendidikan negara - Daing Nasir, Ibrahim (2013)
Pendidikan seharusnya dimasyarakatkan menerusi satu perubahan yang luar biasa dalam pengajian tinggi negara. Walaupun, komitmen kerajaan untuk mewujudkan masyarakat dan generasi yang terpelajar terbukti sejak kemerdekaan negara lagi, namun satu transformasi yang melonjak sudah dilakukan selaras dengan hasrat Wawasan 2020.