Siswa berdaya saing elak pengangguran - Hasnah, Hussiin (2013)
Jika seseorang mahasiswa itu bijak mempersiapkan diri dengan ilmu yang mencukupi, peluang pekerjaan terbuka luas untuk mereka. Sebenarnya, untuk memasuki alam pekerjaan, seseorang mahasiswa bukan sahaja perlu mempersiapkan diri dengan ilmu teknikal sahaja, bahkan perlu ada nilai tambah dengan menguasai ilmu bukan teknikal iaitu kemahiran insaniah atau 'soft skills'.