Peristiwa di sebalik penubuhan Malaysia wajar dihayati - Hasnah, Hussiin (2013)
Tanggal 16 September adalah istimewa buat rakyat Malaysia kerana kerajaan negara ini telah mengisytiharkan tarikh itu sebagai cuti umum. Persoalannya, adakah rakyat Malaysia hanya melihat hari berkenaan sekadar hari untuk bercuti tanpa memikirkan kenapa kita meraikannya.