Penjawat awam jadikan SKT wadah nilai prestasi diri - Hasnah, Hussiin (2013)
Umum sudah mengetahui bahawa Sasaran Kerja Tahunan (SKT) sama ada untuk individu, jabatan dan organisasi perlu diisi. SKT adalah asas untuk seseorang penjawat awam menilai kemampuan diri dan juga sebagai garis panduan untuk mereka memantapkan kerjaya mereka.