Persediaan mahasiswa ke peringkat global - Hasnah, Hussiin (2013)
Globalisasi telah memberi kesan besar terhadap sistem pendidikan sesebuah negara yang mana sistem pendidikan pada hari ini perlu berada dalam konteks keantarabangsaan, selain mampu diterima diperingkat antarabangsa.