Jerebu tindak balas kerakusan manusia - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Menurut Agensi Alam Sekitar Nasional (NEA) Singapura, rantau ini mungkin mengalami jerebu lagi dengan peningkatan titik panas mencecah 159 lokasi di Sumatera, sekali gus menggambarkan pembakaran hutan tercetus semula.