UMPSA KL bakal jadi hab pembelajaran TVET termaju - Sairul Zamri, Misrani (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
UNIVERSITI Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) berhasrat membuka pusat pembelajaran atau kampus sementara UMPSA Kuala Lumpur (UMPSA KL) dalam usaha memperluas akses Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET)kepada masyarakat bandar serta golongan profesional yang bekerja. Usaha ini sebahagian daripada persediaan UMPSA mengukuhkan kedudukan universiti ini sebagai hab TVET termaju di rantau ASEAN berteraskan kecemerlangan akademik, jaringan global dan keupayaan penghasilan graduan yang berkualiti tinggi. Naib Canselornya, Prof Dr. Yatimah Alias berkata, Kuala Lumpur kini menjadi lokasi strategik UMPSA bagi……