Jurisprudens Watan: Manjawab Cabaran dan Relevansi dalam Sistem Undang - undang Malaysia - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2025)
Dalam wacana perundangan Malaysia yang semakin kompleks, Jurisprudens Watan atau Watanic Jurisprudens memberikan satu alternatif tafsiran undang - undang yang dibina daripada prinsip mantap dalam pentafsiran undang - undang perlembagaan. Jurisprudens Watan bukan sekadar pendekatan akademik, tetapi kerangka pemikiran yang berhasrat memulihkan kefahaman asal tentang kedaulatan.