UMPSA perkenal Sistem Pengairan Pintar berasaskan IoT demi kelestarian Rimba Lestari - Khairil Anuar, Abdul Hamid (UMPSA, 2025)
PEKAN, 14 Oktober 2025 – Dalam usaha berterusan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) ke arah kelestarian dan inisiatif kampus pintar, sekumpulan penyelidik dari Pusat TVET Termaju berjaya membangunkan Sistem Pengairan Pintar berasaskan Internet of Things (IoT) bagi menyokong dan memulihkan kawasan penghijauan Rimba Lestari di UMPSA Pekan.