UMPSA pamer ResQ Solar Emergency Power Station di Bulan Kesiapsiagaan Nasional 2025 - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2025)
JERANTUT, 13 Oktober 2025 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) mengukuhkan peranannya sebagai institusi yang menyokong usaha inovatif tenaga hijau dengan memperkenalkan ResQ Solar Emergency Power Station sempena Sambutan Bulan Kesiapsiagaan Nasional (BKN) 2025 yang diadakan di Padang FA Jerantut, Pahang.