3 staf kibar Bendera UMPSA tawan puncak Gunung Tahan - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2025)
JERANTUT, 9 Oktober 2025 – Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) berbangga apabila tiga orang staf universiti telah berjaya sampai ke puncak Gunung Tahan iaitu gunung yang tertinggi di Semenanjung Malaysia bersempena dengan Ekspedisi Kajian Kelestarian Trek Gunung Tahan dari Merapoh ke Kuala Tahan 2025 baru-baru ini.