UMPSA peneraju Festival Idea@Pahang sebarluas ekosistem ilmu dan inovasi - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2025)
GAMBANG, 12 Oktober 2025 - Sambutan penganjuran Festival Idea@Pahang 2025 meriah apabila diwarnai dengan inovasi apabila berlangsungnya Hari Pengkomersialan, AI Generation Festival (AiGenFest), Pameran TVET Termaju dan Hari Terbuka Makmal dan Hari Terbuka I’m Mahasiswa UMPSA dalam memperkukuh hab pemikiran strategik dan inovasi melalui penglibatan pelbagai kementerian, agensi kerajaan, industri dan institusi pengajian tinggi terutamanya di negeri Pahang.