25 pensyarah UMPSA tersenarai 2% Saintis terbaik dunia - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2025)
PEKAN, 8 Oktober 2025 - Seramai 25 pensyarah Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) tersenarai antara 2 peratus saintis terbaik dunia bagi kategori Pencapaian Satu Tahun (Single Year Achievement) dan 15 daripadanya juga tersenarai bagi kategori Pencapaian Sepanjang Kerjaya (Career-Long Achievement).