Penyelidik muda UMPSA Ts. Dr. Nurizzatul bangunkan Terowong Angin Lapisan Sempadan Atmosfera jenis Modular yang pertama di Malaysia, bantu lonjak Kajian Bangunan Tinggi dan Bandar Lestari - Safriza, Baharuddin; Hardyana, Mohd.Saman (UMPSA, 2025)
PEKAN, 6 Oktober 2025 – Seorang penyelidik muda dari Fakulti Teknologi Kejuruteraan Mekanikal dan Automotif (FTKMA), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA), Ts. Dr. Nurizzatul Atikha Rahmat, 36, mencipta sejarah apabila berjaya membangunkan Boundary Layer Wind Tunnel (BLWT) berskala kecil dan modular pertama di Malaysia yang direka sepenuhnya secara in-house.