UMPSA memperkukuh peranan pelajar dalam pertahanan negara melalui Kursus Asas Perajurit Muda Sukarela (APMS) Siri 3/2025 Rejimen 505 Askar Wataniah - Hazami, Che Hussain (UMPSA, 2025)
JERANTUT, 20 September 2025 – Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terus memperkukuh peranan pelajar dalam pertahanan negara menerusi penganjuran Kursus Asas Perajurit Muda Sukarela (APMS) Siri 3/2025 Rejimen 505 Askar Wataniah yang diadakan di Batalion Kedua, Kem Susur Tembeling, Jerantut.