UMPSA terima sumbangan lebih RM80 juta nilai Endowmen Terkumpul dan lancar Endowmen Tuanku Canselor - Mimi Rabita, Abd Wahit (UMPSA, 2025)
KUALA LUMPUR, 26 September 2025 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) berjaya mengumpulkan endowmen dengan nilai lebih RM80 juta hasil sumbangan pihak industri, komuniti dan alumni ke arah kelestarian kewangan yang mampan bagi memperkasa kualiti dan penghasilan penyelidikan berimpak dalam melonjakkan reputasi universiti di persada global.