Pihak berkuasa agama perlu gubal garis panduan syariah bagi penggunaan AI - Asrol, Awang (The New Straits Time Press (M) Bhd, 2025)
KUANTAN: Kecerdasan buatan (AI) antara cabaran utama yang bakal dihadapi umat Islam sekiranya ia tidak dapat dikawal sepenuhnya, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr Mohd Na'im Mokhtar.