Umat Islam berdepan cabaran besar jika AI tidak dikawal - Asrol, Awang (Harian Metro, 2025)
Kuantan: Teknologi kecerdasan buatan (AI) antara cabaran utama yang dihadapi umat Islam sekiranya teknologi berkenaan tidak dikawal sepenuhnya, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr Mohd Na'im Mokhtar.