Ke Arah Kelestarian SULAM UMPSA: Pengalaman Membentuk Kepakaran - Hadijah, Ahmad (UMPSA, 2025)
Service learning atau pembelajaran berasaskan khidmat masyarakat merupakan kaedah pengajaran inovatif yang dimulakan di negara Barat sejak tahun 1960-an. Service learning merupakan istilah global yang digunakan di seluruh dunia bagi merujuk kepada pembelajaran yang menyemai nilai kepedulian kepada masyarakat. Namun, di Malaysia istilah rasmi ini dirujuk sebagai Service Learning Malaysia-University for Society (SULAM).